Przepis na naleśniki - miękkie i puszyste

Przepis na naleśniki - miękkie i puszyste

Przepis na naleśniki - miękkie i puszyste

Przepis na miękkie i puszyste naleśniki. Wystarczy wymieszać ze sobą: mąkę, jajka, mleko oraz wodę i ciasto pozostawić do „leżakowania”. Naleśniki najlepiej smażyć na nieprzywierającej patelni bez dolewania dodatkowego tłuszczu. Poniższe naleśniki będą świetną bazą do słodkich jak i słonych dań, np. w formie makaronu do sałatek (usmażone naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki). Składniki na 14 sztuk: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (375 g) 3 jajka (rozmiar M) 2 szklanki mleka 1 szklanka wody ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, ciasto, sałatki, sałatka, obiad, makaron, makarony, ciasto naleśnikowe, salatka z makaronem, tani obiad, szybki obiad, salatka z jajkiem, szybkie ciasto, szybka sałatka, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.