Gulasz Wołowy z Francji czyli Pot au Feu Faceta w Kuchni

Gulasz Wołowy z Francji czyli Pot au Feu Faceta w Kuchni

Gulasz Wołowy z Francji czyli Pot au Feu Faceta w Kuchni

Gulasz Wołowy, czyli nasz dzisiejszy bohater, czyli Pot au Feu, jak wskazuje nazwa, garnek w ogniu, jest narodowym daniem Francji. Pot au Feu z aromatycznymi ziołami, warzywami korzeniowymi i wołowiną, zawiera w sobie wszystko, co najlepsze w kulturze galijskiej. Gulasz, choć mogłoby się wydawać, że to tylko zwykle jedzenie, na przestrzeni lat, w swojej historii, był symbolem nierówności społecznych. Pot au Feu i jego pochodzenie jak to często bywa, jest nieoczywiste. Prawdopodobnie Rzymianie robili podobn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.