Kotlety z groszku, szparagów i jabłuszek kaparowych

Kotlety z groszku, szparagów i jabłuszek kaparowych

Kotlety z groszku, szparagów i jabłuszek kaparowych

Składniki: groszek konserwowy (1 puszka 400 g) szparagi (6 szt.) jabłuszka kaparowe (10 sztuk) mąka kukurydziana (1 szklanka) sezam (1/2 szklanki) sól pieprz woda olej lub oliwa do smażenia Czas przygotowania: 45 min. Liczba porcji: 10 kotletów, czyli ok 3 porcje Przygotowanie: Szparagi myjemy i gotujemy w posolonej wodzie przez ok. 20 min. Następnie odcedzamy. Odcedzamy groszek. Od jabłuszek kaparowych odrywamy ogonki. Szparagi, groszek i jabłuszka kaparowe umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy. Przypraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.