Masala dosa z sosem orzechowym

Masala dosa z sosem orzechowym

Masala dosa z sosem orzechowym

Składniki: Dosa: ryż biały (1 1/2 szklanki) czerwona soczewica (1/2 szklanki) woda (2 szklanki) sól olej do smażenia Farsz: ziemniaki (6 średnich) cebula (3 małe lub 1 1/2 dużej) świeży imbir (kawałek ok. 2 cm)  wędzona słodka papryka (1 łyżeczka) kurkuma (1 łyżeczka) szczypta chili sól pieprz woda olej do smażenia Sos: masło orzechowe (6 łyżek) sos sojowy (3 łyżki) woda (1 szklanka) Czas przygotowania: 3 h namaczania + 45 min. na przygotowanie Liczba porcji: 3 (ok. 6 placków) Przygotowanie: Dosa: Ryż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.