Modre Kimchi, czyli kimchi z czerwonej kapusty

Modre Kimchi, czyli kimchi z czerwonej kapusty

Modre Kimchi, czyli kimchi z czerwonej kapusty

Kiszona czerwona kapusta po koreańsku Do przygotowania kimchi z czerwonej kapusty zainspirował mnie przepis z książki “Kiszonki i fermentacje”. Aleksander Baron przedstawił pomysł na Polskie kimchi z czerwonej kapusty, ze stynką . Nie odtworzyłam tej wersji, przygotowałam natomiast modre kimchi według przepisu, z którego zwykle przygotowuje klasyczne kimchi. Zamieniłam kapustę pekińską na kapustę czerwoną, czyli modrą, a zamiast dymki dodałam czerwoną cebulę. W Korei istnieje ponad 200 rodzajów k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, czerwona kapusta, sosy, pasta, kapusta pekińska, słoik, marchewka, imbir, buraczki, kapusta kiszona, papryka, surówka, sałatka, sałatki, przetwory, przekąski, surówka z czerwonej kapusty, sałatka z marchewką

Inne przepisy z Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.