Przepis na : sałatka
Składniki: kapusta biała lub włoska (1 główka) 1 jabłko sól koper włoski (1 łyżeczka) pieprz koperek (1 wiązka) woda (4 łyżki) olej (2 łyżki) Czas przygotowania: 30 min. Przygotowanie: Kapustę siekamy na drobno. Jabłko trzemy na grubych oczkach tarki. Na rozgrzany olej wrzucamy koper włoski. Po minucie dosypujemy kapustę. Mieszając co jakiś czas, aby się nie przypaliła. Po 3 min. dolewamy 4 łyżki wody. Solimy. Dusimy pod przykryciem do uzyskania miękkości. Dodajemy starte jabłko. Dosypujemy koperek...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...