Do przygotowania pysznego kurczaka potrzeba tylko dwóch składników-kurczaka i ulubionej musztardy. Użyłam musztardę czeską bo bardzo ją lubię. Można użyć dowolnej innej musztardy. Świetnie sprawdzi się grillowa, chrzanowa, rosyjska czy sarepska. Jedynie francuska z całymi ziarnami gorczycy się nie nada bo ziarna są całe i nie oblepią tak kurczaka. składniki: 5 ćwiartek lub udek z kurczaka ok 150 g musztardy, u mnie Kielecka Czeska Mięso dokładnie oczyścić. Ja użyłam ćwiartek, były duże więc podzieliłam je na ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...