Sos winegret ( vinegrette )

Sos winegret ( vinegrette )

Sos winegret ( vinegrette )

Winegret, vinaigrette (fr. vinaigre – ocet) jest to zimny sos do sałatek . Wykonywany jest głównie z oliwy, octu, pieprzu i soli. Istnieje jego wiele odmian, w których jako dodatkowy element występuje: musztarda, sok z cytryny lub limonki, drobno posiekana cebula lub różne przyprawy ziołowe. W zależności od rodzaju użytego octu sos winegret może mieć […] The post Sos winegret ( vinegrette ) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
kudels, 10 lipca 2013 21:26:43

zawsze gości u mnie przy sałatkach :)

Salvador Dali, 23 lipca 2013 07:42:37

kiedyś mama używała tych gotowych, tylko do rozpuszczenia-zniechęciło mnie na długo :(

Ava Valk, 23 lipca 2013 10:56:16

Podstawa w kuchni!