Przepis na : obiad
Święta, Święta i po świętach. Przygotowań trochę było, ale ja to tak lubię, że jak mi tylko dzieci zabrali spod opieki, to nie wychodziłam z kuchni :) I choć jedzenia było pod dostatkiem, to znowu jakoś strasznie dużo mi go nie zostało. Nie licząc strogonowa, ale akurat on mnie nie martwił, bo nie dość, że wczoraj i dziś mam obiad z głowy, to jeszcze zawsze miałam możliwość zamrożenia. Poza tym, zostało trochę ciast, które czekają na zdjęcia i dziś koniecznie muszę się za nie zabrać. Jajek mi n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...