Siemię lniane: różnice, właściwości i zastosowanie w diecie

Siemię lniane: różnice, właściwości i zastosowanie w diecie

Siemię lniane: różnice, właściwości i zastosowanie w diecie

Siemię lniane to małe nasiona, które kryją w sobie ogromne bogactwo zdrowotnych właściwości. Wyróżnia się dwa główne rodzaje: złote i brązowe, które różnią się zarówno smakiem, jak i zawartością składników odżywczych. Złote siemię lniane, o delikatniejszym smaku, jest znanym źródłem błonnika, podczas gdy brązowe, z intensywniejszym aromatem, dostarcza cennych przeciwutleniaczy. Oba rodzaje, bogate w kwasy omega-3, mają potencjał, by wspierać zdrowie serca, poprawiać równowagę hormonalną i wspomagać procesy odchud... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.