Przepis na : obiad
Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 burak 1 jabłko sok z 1 cytryny 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Umytego, nieobranego buraka owijamy w aluminiową folię i pieczemy w 180 °C przez 50 minut. Kapustę pekińską szatkujemy w paski a następnie skrapiamy ją sokiem z cytryny i oprószamy solą, pieprzem i cukrem. Buraka schładzamy, obieramy i ścieramy razem z obranym jabłkiem na dużych oczkach tarki. Łączymy z kapustą, dodajemy majonez i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy sola... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...