Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka czyli gotowane, albo pieczone buraki bardzo cienko pokrojone podawane z kilkoma dodatkami. Najczęściej do carpaccio z pieczonego buraka podajemy rukolę, prażony słonecznik i fetę. Moje carpaccio z buraków podaję z pysznym, bardzo wyrazistym sosem balsamicznym. Możemy do tego dania wykorzystać i podać je z dowolnym serem, jaki lubicie. Może to być klasyczna feta, albo ser kozi, który ma specyficzny, słony smak. Oczywiście nierozłącznym składnikiem tej błyskawicznej przystawki jest odrobina czego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.