Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim

Przepis na : śniadanie

Kolejny nieplanowany przepis, jestem ostatnio niezwykle szalona. Tak naprawdę chciałam zrobić po prostu jajka w sosie tatarskim. Zrobiłam sos, parę dni temu opublikowałam przepis. Miałam ugotować tylko jajka… W lodówce znalazłam jednak wędzonego pstrąga, który został mi z koreczków z jajkami przepiórczymi . Nie miałam na niego pomysłu, postanowiłam więc, że zrobię z niego pastę. Ijeee, wyszła w dechę. To na pewno zasługa aromatycznego sosu tatarskiego. Wędzony pstrąg w sumie też zrobił swoje. Nie wcisk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.