Serniki w wersji słonej i słodkiej są również popularne we Francji, które przyjęły tutaj z angielskiego nazwę « cheese-cakes ». Ten, który Wam dzisiaj proponuję jest oryginalny i smaczny, możecie go zaproponować na aperitif, przekąskę, imprezę, piknik, i nie tylko. Przygotowanie : 30 min. Pieczenie : 1 godz. Chłodzenie : 5 godz. Porcja dla osób : ● 2 cukinie ● 250 g fety ● 250 g serka typu Philadelphia ● 20 g startego parmezanu ● 200 g krakersów ● 1 ząbek czosnku ● 5 gałązek mięty + kilka listków... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...