Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku

Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku

Zielona surówka z młodej kapusty, ogórka i koperku

Ta surówka z zielonych warzyw pasuje do każdego rodzaju dań obiadowych. Długo zachowuje świeżość, jest lekka i tak zielona, że aż chce się ją jeść:).  1/4 główki młodej kapusty  4 gruntowe ogórki  4 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz do smaku  1. Kapustę drobno szatkujemy. Ogórki kroimy w półplastry.  2. Kapustę, ogórki i koperek łączymy z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Przed podaniem odstawiamy na 30 minut, najlepiej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.