Sałatka pochodząca ze Śląska składającą się ze śledzi, ziemniaków, wędzonego boczku, jajek, ogórków kiszonych i cebuli. SZAŁOT ŚLĄSKI SKŁADNIKI kilka ziemniaków najlepiej sałatkowych; 250 gramów śledzia a’la matjas; 200 gramów surowego, wędzonego boczku; 2 jajka; 2 ogórki kiszone; 1 cebula; natka pietruszki; sól, pieprz; przepis na szałot śląski mojej teściowej Artykuł Szałot śląski mojej teściowej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka . czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.