Papryka na zimę...

Papryka na zimę...

Papryka na zimę...

Październik to bardzo dobry miesiąc na zrobienie zapasów z papryki na zimę. Tradycyjnie robimy zazwyczaj w zalewie octowej, ale można też paprykę zamrozić. W tym celu paprykę po oczyszczeniu kroimy w paski, kostkę... Potem dzielimy na porcje, które potem będziemy jednorazowo używać. Pakujemy przygotowaną paprykę do pojemników lub do woreczków. Tak przygotowaną mrozimy w -18 st.C   Jest to bardzo fajny sposób na przechowanie warzyw, które w dowolnej chwili możemy wykorzystać do gulaszu, sałatki, z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, gulasz, zupa, sałatki, sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.