KARKÓWKA W CEBULI I OCCIE BALSAMICZNYM

KARKÓWKA W CEBULI I OCCIE BALSAMICZNYM

KARKÓWKA W CEBULI I OCCIE BALSAMICZNYM

Przepis na : obiad

Karkówka to bardzo tłuste mięso, więc można ją przygotować do obiadu raz na jakiś czas. Odpowiednio przygotowana jest soczysta i krucha. Moja rodzina najbardziej lubi karkówkę duszoną w cebuli, która nadaje słodkiego smaku i aromatu. Natomiast ocet balsamiczny ideał dla mięsa. Dzięki niemu karkówka ma charakterystyczny, ale smaczny smak  i brązową barwę.  Mięso należy odpowiednio zamarynować, by potem było miękkie i smaczne.  Idealnym dodatkiem do karkówki są młode ziemniaki i sałatka z czerw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.