Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim
Przepis na : obiad
filety drobiowe 2 szt 1 op ciasta francuskiego sól pieprz oregano oliwa czosnek niedźwiedzi wędzona słonina ok 50 g ewentualnie boczek żółty ser ok 50 g jajko do smarowania Filety nacinamy poprzecznie 7-8 razy. Słoninę lub boczek kroimy na cienkie plasterki i tak samo żółty ser. W nacięci wkładamy po kawałeczku sera i słoniny, układamy je na kwadracie ciasta francuskiego, posypujemy przyprawami, i skrapiamy oliwą, ciasto dookoła nacinamy na paseczki szer ok 2 cm. i przekładamy je splatając z jednej raz z drugi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, boczek, przetwory, sałatki, sałatka, dania obiadowe, zapiekanki, zapiekanka, mięso, zapiekanka z mięsem , łatwe ciasto, salatka z jajkiem, zapiekanka z serem, pieczony boczek, sałatka z serem żółtym , drugie danie, mięsa pieczone
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz