Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim
Filet drobiowy nadziewany wędzoną słoniną w cieście francuskim
Przepis na : obiad
filety drobiowe 2 szt 1 op ciasta francuskiego sól pieprz oregano oliwa czosnek niedźwiedzi wędzona słonina ok 50 g ewentualnie boczek żółty ser ok 50 g jajko do smarowania Filety nacinamy poprzecznie 7-8 razy. Słoninę lub boczek kroimy na cienkie plasterki i tak samo żółty ser. W nacięci wkładamy po kawałeczku sera i słoniny, układamy je na kwadracie ciasta francuskiego, posypujemy przyprawami, i skrapiamy oliwą, ciasto dookoła nacinamy na paseczki szer ok 2 cm. i przekładamy je splatając z jednej raz z drugi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, boczek, przetwory, sałatki, sałatka, zapiekanka z mięsem , mięso, dania obiadowe, zapiekanki, zapiekanka, łatwe ciasto, salatka z jajkiem, zapiekanka z serem, pieczony boczek, sałatka z serem żółtym , drugie danie, mięsa pieczone
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz