Dziś w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie bierzemy na przysłowiowy ruszt łososia bałtyckiego. To bardzo zdrowa i pyszna ryba, która w kuchni daje nam mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o jego przygotowanie. A ponieważ jutro mamy Mikołajki postanowiłam Was zainspirować moim przepisem, który idealnie sprawdzi się jako przystawka podczas mikołajkowej kolacji. A przy okazji to super pomysł, aby wykorzystać ryby bałtyckie w daniach dla dzieci. Terrina z łososia z zielonym groszkiem jest przepyszna, delikatn... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...