Bataty – prozdrowotne właściwości i wartości odżywcze warzyw

Bataty – prozdrowotne właściwości i wartości odżywcze warzyw

Bataty – prozdrowotne właściwości i wartości odżywcze warzyw

Bataty, coraz częściej goszczące na polskich stołach, to nie tylko smaczne, ale i niezwykle zdrowe warzywa. Zawierają imponującą ilość składników odżywczych, takich jak witaminy A, C, B6 oraz minerały, w tym potas, wapń i magnez. Co więcej, ich właściwości prozdrowotne, takie jak działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające, sprawiają, że są cennym elementem diety. Słodki smak batatów czyni je doskonałym zamiennikiem tradycyjnych ziemniaków, a ich wszechstronność w kuchni pozwala na przygotowanie różnorodnyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.