Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z bułką tartą i masłem to dodatek do letniego obiadu, możemy podać ją zamiast kalafiora czy surówki. Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.  1 mała główka młodej kapusty 1/4 kostki masła 2 czubate łyżki bułki tartej sól świeży, posiekany koper 1. Z kapusty wykrawamy głąb, usuwamy zewnętrzne liście, przekrawamy ją na ćwiartki. Umieszczamy w garnku z wodą, wsypujemy sól. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości. Odcedzamy. 2. W małym rondelku, na małym ogniu roztapiamy masło. Dodajemy b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.