Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem

17
  • Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem
  • Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem

    Przepis na : obiad

    Bardzo delikatny drobiowy bulion, pikantne dodatki, góra aromatycznego szczypioru i soczyste mięso kurczaka. W Korei ta zupa podawana jest najczęściej w lecie – jest pobudzająca, lekka i sycąca. I bardzo szybka do zrobienia – całość nie zajmuje dłużej niż 30 minut. Moja zupa jest zdecydowanie mniej ostra od oryginału – oryginał prawie wypalił mi usta. Tutaj poziom ostrości jest całkowicie znośny i w żaden sposób nie boli, a wszystkie smaki są dobrze wyczuwalne. Jeśli wolicie bardzo ostre potrawy, nic nie stoi... Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Karo in the Kitchen

    Dodaj komentarz