
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 6 zie mniaków, 5 ogórków małosolnych, pęczek koperku, 2 łyżki majonezu, łyżka śmietany, łyżeczka musztardy (najlepiej ostrej), 2 ząbki czosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie. Obieram, kroję w większą kostkę. Ogórki kroję w kostkę, osączam na sicie. Koperek i czosnek drobno siekam. Wszystkie składniki łączę z majonezem, śmietaną i musztardą. Doprawiam ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...