Duszona marchewka z groszkiem...Miękkie kosteczki słodkiej marchewki.Kulki zielonego groszku.A całość oblepiona maślaną zasmażką.Idealny dodatek do obiadu!Składniki:4 średniej wielkości marchewek;Puszka groszku konserwowego (waga netto po odsączeniu 240 g);6 łyżek zimnej wody;Pół łyżeczki soli;4 łyżeczki cukru;2 łyżki masła;Płaska łyżka mąki pszennej.Sposób przygotowania:Marchewki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę.Groszek odcedzić z zalewy.Do małego garnka wrzucić pokrojoną marchewkę, dodać 6 łyżek wo... czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...