Ćwikła

Ćwikła

Ćwikła

Domowa ćwikła jest banalnie prosta przygotowaniu i super smaczna. Wystarczą dwa podstawowe składniki i przyprawy, aby otrzymać idealny dodatek do wszelakich pieczeni. Ćwikłę podasz bowiem do mięsnych pieczeni, szczególnie pasztetów, pieczonej szynki lub schabu , jajek na twardo i potraw wielkanocnych. Ćwikła pojawia się obok sałatek jajecznych, ze śledziem oraz marynowanych warzyw, np. ogórków lub grzybków. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na domową ćwikłę z chrzanem. Ćwikła SKŁADNIKI: 2 spore ugotowane buraki 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, tarta, buraczki, ogórki, pasztet, sałatki, sałatka, szynka, schab, śledź, pieczona szynka, wielkanoc, kanapki, sałatki wielkanocne

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.