Czy kawior można smażyć? Czy kawior można smażyć? Wielu miłośników kawioru zastanawia się, czy można go smażyć. To pytanie budzi kontrowersje wśród kulinarnych ekspertów i pasjonatów. Czy smażony kawior to nowa kulinarne odkrycie czy raczej nieudany eksperyment? Przyjrzyjmy się bliżej tej kwestii. Czym jest kawior? Kawior to luksusowy produkt spożywczy, który jest uzyskiwany z ikry ryb z rodziny jesiotrowatych. Najbardziej ceniony jest kawior jesiotra, zwłaszcza ten pochodzący z dzikich ryb złowionych w Morzu ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.