Przepis bardzo banalny, jednak za sprawa sosu i sera zyskuje bardzo wiele. To lekka, zielono-czerwona salatka, ktora goraco polecam.Przepis pochodzi z ksiazki "Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska dla poczatkujacych" autorstwa Aliny Stradeckiej.skladniki:500 g fasolki szparagowej, moze byc mrozona4 pomidoryduza cebula100 g sera beaufortsos:3 lyzki majonezu2 lyzki oliwy1 lyzka octu winnegosol, bialy pieprzwykonanie:Fasolke gotujemy w osolonej wodzie, tak by pozostala jedrna. Odcedzic, ostudzic i pokroic... czytaj dalej...
Zrobiłam tę sałatkę na ostatniego grila. Zniknęła w oka mgnieniu. Jest świetna, bo oprócz grilowanego mięsa,nie potrzebowaliśmy było żadnych innych dodatków, typu pieczywo.
Gdy jeszcze mieszkalam we Francji to ta salatka zajadalismy sie dosc czesto. Chyba trzeba znow odkurzuc przepis.