Dlaczego soja, roślina która jest znana i uprawiana od tysiącleci, stała się ostatnio tematem tak licznych kontrowersji? Przecież stanowi pierwsze zródło białka roślinnego na świecie. Dla niektórych krajów jest bezcennym produktem eksportowym. Jednak wokół jej przetworów narosło wiele tabu. Skąd się one biorą? Czy soja stanowi ryzyko dla zdrowia, czy wręcz przeciwnie jest cennym składnikiem diety przeciwnowotworowej? Bo podczas, gdy niektórzy zarzucają jej wywoływanie nawrotów raka piersi. Inni przeciwnie u... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...4 krotna mama 4 kreatywnych pociech, ktore od rana do nocy tworzą kreatywny nieład. A mama zamiast sprzątac - gotuje i bloguje. Z tych dwoch pasji powstała MODA NA BIO blog kulinarny.