Sos belgijski (do frytek)

Sos belgijski (do frytek)

Sos belgijski (do frytek)

Składniki: 5 łyżek majonezu 3 łyżki ketchupu 1 cebula 1 łyżka octu ostra papryka sól Sposób wykonania: Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, wrzucamy do miseczki i zalewamy octem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby cebula puściła sok. Dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy ostrą papryką i solą. Dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do frytek lub do sałatek. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.