Składniki: 5 łyżek majonezu 3 łyżki ketchupu 1 cebula 1 łyżka octu ostra papryka sól Sposób wykonania: Cebulę szatkujemy w drobną kostkę, wrzucamy do miseczki i zalewamy octem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby cebula puściła sok. Dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy ostrą papryką i solą. Dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do frytek lub do sałatek. czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...