Marynowana cebula – do mięs i na grilla

Marynowana cebula – do mięs i na grilla

Marynowana cebula – do mięs i na grilla

Przepis na : kolacja

Na blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera naciowego Ząbek czosnku Dwie lub trzy marynowane ostre papryczki (można użyć świeżych, lub zastąpić suszonymi) Miód Cukier Sól Ocet winny i balsamiczny Cebulę kroimy w piórka. Najlepiej zrobić to na mandolinie lub szatkownicy. Podobnie czynimy z selerem naciowym. W drobną kostkę kroimy dwie-trzy marynowane ostre papryczki. Możemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

surówka, mięso, seler naciowy, seler, grill, mięsa pieczone, kolacja, salatki do grilla, marynaty, sałatka, sałatki, obiad, sałatka do obiadu, bez pieczenia, sałatka na grilla, sałatka z selerem

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.