Czy można kisić paprykę? Czy można kisić paprykę? Witamy Państwa w naszym artykule, w którym poruszymy temat kiszenia papryki. Czy jest to możliwe? Czy warto spróbować? Zapraszamy do lektury, aby poznać odpowiedzi na te pytania. Co to jest kiszenie papryki? Kiszenie papryki to proces fermentacji, który pozwala zachować jej świeżość i smak na dłużej. Jest to popularna metoda przechowywania warzyw, która pozwala cieszyć się ich walorami przez cały rok. Kiszenie papryki polega na umieszczeniu jej w soli i wodzie, co... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.