Składniki : rukola pomidorki daktylowe pęczek rzodkiewek duża gruszka pestki dyni mała czerwona papryka Przygotowanie: Na dno salaterki układamy część umytej rukoli Na rukolę kroimy kolejno część papryki, obraną gruszkę, rzodkiewki i pomidorki Na wierzch znów dajemy rukolę i kolejną warstwę warzyw Posypujemy uprażonymi i wystudzonymi pestkami dyni Tuz przed podaniem polewamy sosem z musztardy, oleju, miodu i soku z cytryny. Sałatka szybka do przygotow... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula