Skorzonera czyli wężymord z maślano - czosnkową nutą

Skorzonera czyli wężymord z maślano - czosnkową nutą

Skorzonera czyli wężymord z maślano - czosnkową nutą

Z skorzonerą spotkałam się dawno, dawno temu. Sami ją wyhodowaliśmy. Były to pierwsze lata gdy zakładaliśmy ogródek warzywny. Próbowaliśmy wówczas wysiewać różne warzywa. I tak padło na skorzonerę. Pamiętam, że bardzo nam smakowała. Nie wiem z jakiego powodu zaprzestaliśmy wysiewania. Po latach przypomniało nam się o tym jakże pysznym warzywie. Tej wiosny ponownie pojawiła się na grządce ( tak na próbę ). Była pyszna. Właśnie była… bo została zjedzona. Jest podobna do szparagów, ale bez łyka, delikatna, chrupiąca. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.