Przepis na… – Fagiolini al pomodoro, apulijski przysmak

Przepis na… – Fagiolini al pomodoro, apulijski przysmak

Przepis na… – Fagiolini al pomodoro, apulijski przysmak

Zielona i żółta fasola szparagowa są odmianami fasoli zwykłej, pochodzącej z Ameryki Środkowej i Południowej, gdzie uprawiana były już 5000 lat p.n.e. Do Europy sprowadzone zostały przez hiszpańskich żeglarzy, goszcząc najpierw na stołach Półwyspu Iberyjskiego i Francji. Jednakże, już w XVI wieku fasolka szparagowa stała się w całej Europie warzywem wyjątkowo popularnym, cenionym przede wszystkim ze względu na swoje właściwości – źródła wielu składników odżywczych i witamin. We Włoszech fasolka szparagowa ( f... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Autor

BonTonItalia

Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, tarta, fasolka szparagowa, fasola, bułki, warzywa, zupa pomidorowa, sałatka, sałatki, salatka z jajkiem, sałatka z pomidorem, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sałatka włoska, smaczna sałatka

Inne przepisy z Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.