Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni

Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni

Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni

Włoskich dań z grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków 2 ząbki czosnku pietruszka oliwa, sól, pieprz grana padano (do posypania) Oczyszczone, obran... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Autor

BonTonItalia

Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, makarony, makaron, lasagne, tagliatelle, risotto z grzybami, makaron tagliatelle, trufle, tortellini, pizza , risotto, sosy, pizza przepis, cukinia, ciasto na pizze, zupa, makaron smażony, sos do makaronu, sos z grzybów , cukinia faszerowana, dania z makaronem, makaron z patelni, zupa grzybowa, drugie danie, sos do pizzy, pizza na patelnie

Inne przepisy z Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.