Przepis na : śniadanie
Pasta jajeczna to często zapomniany pomysł na smarowidło do kanapki. Jest pyszna, prosta i zdrowa. Dodatkowo można do niej wrzucić to na co mamy ochotę - resztki oliwek, kukurydzy, sera feta czy awokado. Ja podam Wam przepis na klasykę - prostą i dobrą. To też super pomysł na wykorzystanie resztek jaj i majonezu po imprezie ze znajomymi lub Wielkanocy. Składniki : 6 jajek 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu (może być light) 3 łyżki posiekanych ziół (koperek, szczypiorek, oregano) Sól, pieprz Przygotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...