Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita

Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita

Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita

Pyszny domowy kebab. Bo gyros niczym właściwie nie różni się od kebaba. Poza sposobem podania. Z frytkami, chlebkiem pita gyros zmienia się w solidne, smakowite danie obiadowe. Czas marynowania : Co najmniej jedna godzina Czas smażenia : 5-7 minut Poziom trudności : Raczej łatwe Liczba porcji : 2 bardzo duże Gyros – grecki kebab Każdy kto lubi kebaba lubi też gyros. Grecki gyros (czytaj jiiros) to nic innego jak turecki doner kebab, bo zresztą z Turcji się wywodzi. W Grecji danie pojawiło się wraz z emi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gyros, frytki, mięso, kebab, kurczak, domowy kebab , przekąski, udka , przekąska, dania obiadowe, polędwiczki wieprzowe, naleśniki, sałatki, sałatka, polędwiczka, sosy, polędwiczki, naleśnik, wieprzowina, udka z kurczaka, sałatka z kurczakiem, kurczak wędzony , kurczak pieczony, sałatka z wedzonym kurczakiem, sałatka z kurczakiem wędzonym , sałatka gyros, pieczone udka, bez pieczenia, polędwiczki w sosie, sałatka grecka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.