Łatwy Coq au Vin / Easy Coq au Vin

Łatwy Coq au Vin / Easy Coq au Vin

Łatwy Coq au Vin / Easy Coq au Vin

Przepis na : obiad

Coq au Vin, w wolnym tłumaczeniu kogut w winie, jest jedną z najbardziej znanych francuskich potraw. Klasycznie kurczak powinien dusić się w czerwonym winie długo, ja jednak proponuję dziś wersję szybszą, ale także przepyszną:) Kurczak duszony w czerwonym winie z pieczarkami, batatami, marchewkami i ziołami świetnie sprawdzi się nawet na niedzielny obiad dla całej rodziny. Podałam go z puree ziemniaczanym z palonym masłem i szałwią i świeżą sałatką. Polecam! Przepis znalazłam na rewelacyjnym blogu Half Baked Harvest... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karmelowy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

karmelowy

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ziemniak, pieczarki, ziemniaki, warzywa, marchewka, zupa pomidorowa, puree, boczek, francuskie, obiad, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, puree ziemniaczane, mięso, dynia, pierś, grzyby, piersi, drobiowe, sosy, sałatka, sałatki, warzywa na patelnie, pieczarki do obiadu, kurczak z pieczarkami, potrawy z kurczaka, mięso na obiad, dania obiadowe, sos do kurczaka

Inne przepisy z karmelowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.