Wielkanocny chleb nadziewany.

Wielkanocny chleb nadziewany.

Wielkanocny chleb nadziewany.

Przepis na : śniadanie

     Bardzo lubimy ten pszenny chleb, dlatego piekę go nie tylko na Wielkanoc. Jest pyszny! Nadziany chrzanem, jajkami, szynką i szczypiorkiem lub brokułami stanowi samodzielne danie lub bardzo dobry dodatek do pieczonych mięs, jaj w majonezie, sałatki jarzynowej lub innych, mniej lub bardziej świątecznych potraw. Polecam! Składniki na wielkanocny chleb nadziewany: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 100 ml. letniego mleka 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka mąki do rozczynu 200 ml kwaśnej śmi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, placki, ciasto, brokuły, szynka, tarta, mak, brokuł, mięso, roladki, sałatka, sałatki, śniadania, zupa, pieczona szynka, sałatka z brokułami, sałatka z szynką, salatka z jajkiem, szynka gotowana, ciasto z makiem, zupa jarzynowa

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.