Wielkanocny chleb nadziewany.
Wielkanocny chleb nadziewany.
Przepis na : śniadanie
Bardzo lubimy ten pszenny chleb, dlatego piekę go nie tylko na Wielkanoc. Jest pyszny! Nadziany chrzanem, jajkami, szynką i szczypiorkiem lub brokułami stanowi samodzielne danie lub bardzo dobry dodatek do pieczonych mięs, jaj w majonezie, sałatki jarzynowej lub innych, mniej lub bardziej świątecznych potraw. Polecam! Składniki na wielkanocny chleb nadziewany: 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 100 ml. letniego mleka 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka mąki do rozczynu 200 ml kwaśnej śmi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, placki, ciasto, brokuły, szynka, tarta, mak, brokuł, mięso, wielkanoc, roladki, sałatka, sałatki, śniadania, sałatka jarzynowa, zupa, pieczona szynka, chleb na drożdżach , sałatki wielkanocne, sałatka z brokułami, sałatka z szynką, salatka z jajkiem, szynka gotowana, ciasto z makiem, zupa jarzynowa
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję