Masa makowa z maku mielonego- bakaliowa.

Masa makowa z maku mielonego- bakaliowa.

Masa makowa z maku mielonego- bakaliowa.

     Dziś przygotowuję moją ulubioną masę makową z maku mielonego (suchego). Jest o wiele szybsza w przygotowaniu od tej klasycznej (gdzie mak mielimy samodzielnie), ale równie pyszna. Bardzo polecam!  Składniki na Masę makową z maku mielonego- bakaliową: 2 opakowania maku mielonego po 200 g (400 g) 400 ml mleka 25 g masła 100 g cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego 3-4 łyżki miodu 3-4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy lub cytryny 100 g sparzonych wrzątkiem rodzynek 100 g żurawiny 50 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.