Na rynku pojawiła się kapusta chińska, zaciekawiła mnie. I to moja propozycja. Składniki : 1 mała kapustka 1 jabłko kilka orzechów włoskich na sos: miód, sok z cytryny i oliwa z oliwek Przygotowanie: Liście rozdzieliłam, umyłam, odcięłam te zielone, a białą część, pokroiłam w krążki Umyte, obrane jabłko utarłam na tarce na grubych oczkach Pokruszyłam orzechy, przygotowałam sos Wszystkie składniki wymieszałam, polałam sosem Można ewentualnie posypać świeżym koperkiem.  ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula