Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina

Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina

Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina

Lubicie pieczoną kaczkę? Jestem fanką kaczki od niedawna. Kiedyś po prostu nie lubiłam kaczki, teraz przepadam. Będąc w Paryżu kilka lat temu koniecznie musiałam wypróbować kaczkę po francusku czyli z sosem z zielonym pieprzem. Dzisiaj proponuję pieczoną pierś kaczki z sosem z czerwonego wina. Pieczona pierś kaczki ma wspaniała chrupiącą skórkę. Cały tłuszcz wytapia się podczas pieczenie. Mięso jest delikatne i kruche, ja lubię medium rare, więc pięknie różowe. Piersi kaczki są dosyć małe, więc dla moich żar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.