Francuskie cebularze Pyszna i ekspresowa w przygotowaniu przekąska, jej smak i zapach jest wprost nie do opisania. Koniecznie spróbujcie! Składniki: 2 duże cebule (u mnie czerwona i biała) 1 łyżka masła najlepiej klarownego 10 dkg żółtego sera (u mnie gouda i mozzarella) 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 2 łyżki suchego maku sól, pieprz *** Cebulę kroimy w kostkę *** *** Pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle *** *** Gdy cebula się zeszkli przyprawiamy ją solą oraz pieprze... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...