Bazylia

Bazylia

Bazylia

Bazylia  Świeże, ścięte tuż przed kwitnienciem listki bazylii smakosze cenią najbardziej. Dodaje się je do surówek, głównie z pomidorów, a także kompozycji sałatkowych, w których skład wchodzą świeże ogórki i czerwona kapusta.  Suszone, rozdrobnione ziele bazylii dodaje charakteu i wyrazistości potrawą z pomidorów lub z dodatkiem pomidorów, sałatką z ryżem, zapiekanką z kasz i makaronów, potrawą z fasoli, ale przede wszystkim   jest wspaniałym dodatkiem do sosu bolońskiego.   Bazylia n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klaudynkowa kuchnia

Autor

klaudynamoscicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciekawe przepisy, ogórki, fasola, czerwona kapusta, zapiekanka z ryżu, kapustą, ryż, sałatka z pomidorem, kasza, makarony, zapiekanki, surówka, sosy, sałatki, zapiekanka, sałatka, makaron, sałatka z ryżem, suszone pomidory, salatka z makaronem, sos do makaronu, surówka z czerwonej kapusty, surówka ze świeżej kapusty, sos do ryżu, surówka z kapusty, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Klaudynkowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.