Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym

Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym

Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym

Gołąbki  10 dużych liści kapusty 500 g mięsa mielonego wieprzowego  100 g ryżu  1 mała cebula  sól pieprz  kostka rosołowa Liście wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy liście 5 min.  Wyciągamy je i odsączamy z wody czekając, aż wystygną. W tym samym czasie mięso doprawiamy solą i pieoprzem, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ugotowany wcześniej ryż. Wszystko razem mieszamy. Gdy już mamy chłodne liście i pomieszane składniki z mięsem zabieramy się za zawijanie gołąbków. Sporą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Klaudynkowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.