Smaki Włoch: pomidory z mozzarellą i bazylią

Smaki Włoch: pomidory z mozzarellą i bazylią

Smaki Włoch: pomidory z mozzarellą i bazylią

Czas wykonania: 5 minutSkładniki(2 osoby): 2 duże pomidory 250g mozzarelli kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek suszone oregano, zioła prowansalskie (według uznania) 1 łyżeczka soku z cytryny sól Wykonanie:Pomidory i mozzarellę pokroić w plastry o grubości ok.1 cm. Na talerzu poukładać na przemian: raz pomidory, raz mozzarella itd. Oliwę, sok z cytryny, suszone zioła oraz sól dokładnie wymieszać i polać antipastę. Na wierzchu poukładać pojedyncze listki bazylii. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gorący kąsek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.