Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej Przepyszna i szybsza alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. W tej wersji mięsa nie zawijamy w sparzoną kapustę, a jedynie wszystkie składniki mieszamy razem i formujemy ruloniki, które następnie dusimy w aromatycznym sosie. Danie możemy podać z gotowanymi ziemniaczkami lub ze świeżym pieczywem.     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia gołąbków... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, mielone, ryż, tarta, obiad, kapustą, mięso, sosy, mięso mielone, bułki, danie jednogarnkowe, surówka, sałatki, sałatka, dania mięsne, grill, pieczywo, szybki obiad, bułka pszenna, sałatka na grilla, surówka z kapusty, salatka z jajkiem, sałatka z ryżem

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.