Śledzie po królewsku – to pyszne i szybkie w wykonaniu śledzie, które świetnie się sprawdzą zarówno na wszelkiego rodzaju święta (np. Boże Narodzenie, a nawet na Wielkanoc, gdyż zawierają ugotowane na twardo jajka), czy też imprezy, np. urodziny bądź Sylwestra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po królewsku – Składniki: 3 filety śledziowe – ok. 200 g trochę mniej niż pół puszki groszku konserwowego – ok. 100 g 2 średnie jajka 1 mała cebulka – ok. 60 g ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...