Wyrazista w smaku sałatka na bazie świeżego ogórka, pachnącej kolendry, z mocnym akcentem ostrej papryczki i chrupiącą nutą prażonego sezamu doskonale pasuje do każdego rodzaju mięsa, idealnie sprawdzi się również podczas sezonu grillowego. Składniki: 3 zielone ogórki 1 czerwona papryka 1 mała papryczkę chilli 50g sezamu 1 ząbek czosnku 1 garść świeżej kolendry 3 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego 1 łyżka oliwy z oliwek sól Wykonanie: 1. Ogórki dobrze umyć, pokroić w półplasterki, posypać solą i pozostawić do momen... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.